Kamaszbarát önkormányzatokat keresünk

Kamaszbarát Önkormányzatokat keresünk!

A felhívás előzményei:

Az Országos Osztálykirándulás a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja, amely a felső tagozatos és középiskolás diákok országos méretű fesztiválja.

A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára egyéb közösségi élményeket is biztosít.

A Kamaszfesztiválon a túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív rendhagyó osztályfőnöki órák, esténként pedig sztárzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

Kamaszfesztivál volt eddig 2007-ben és 2011-ben Tiszafüreden, 2008-ban Zánkán, 2009-ben a Dunakanyarban, Csattogó-völgyben, 2010-ben Fonyódligeten és 2012-ben Tatán

A Kamaszfesztivált a 2021-2022-es tanévben újra indítjuk, amelyhez kapcsolódóan a “Kamaszbarát Önkormányzat” címre újra lehet pályázni.

A “Kamaszbarát Önkormányzat” pályázat tartalma:

A “Kamaszbarát Önkormányzat” címet a “Javíts egy jegyet!”című pályázathoz kapcsolódóan lehet elnyerni. A pályázat kiírója minden hazai önkormányzatnak felajánlja a pályázathoz való csatlakozás lehetőségét. 

A pályázó önkormányzatok saját “Településük Legszorgalmasabb Osztályát” keresik a pályázat mellékleteként csatolt pályázati felhívás alapján és a nyertes osztály számára felajánlják a VII. Kamaszfesztivál részvételi díját, szállás és/vagy étkezési költségeit.

Az egyes települések önkormányzatai a településükön működő iskolák pályázó osztályai közül a győztes számára

 • amennyiben az osztály elnyeri  a “Település Legszorgalmasabb Osztálya” címet, úgy számukra átvállalja az Országos Osztálykirándulás-Kamaszfesztiválon való részvételi díjat és/vagy szállás és/vagy étkezési költségeket.

Hogyan lehet a “Kamaszbarát Önkormányzat” címet elnyerni?

Ha az önkormányzat szeretné a “Kamaszbarát Önkormányzat” címet elnyerni:

 1. A “Kamaszbarát Önkormányzat” címre jelentkező önkormányzat a https://kamaszfesztival.hu oldalon elhelyezett jelentkezési lapot kitölti.
 2. A jelentkezési lap megérkezését követően a pályázat kiírója elküldi együttműködési megállapodását a jelentkező önkormányzatnak.
 3. A jelentkező önkormányzat az együttműködési megállapodás aláírását követően azt visszaküldi a pályázat kiírója címére.
 4. A pályázat kiírója a jelentkező település összes oktatási intézményének elküldi pályázati felhívását, amely tartalmazza a jelentkező önkormányzat „Kamaszbarát” pozícióját.
 5. A „Javíts egy jegyet!” pályázaton induló osztályok a https://kamaszfesztival.hu oldalon elhelyezett regisztrációs űrlap kitöltésével adják le tanulmányi eredményüket 2022. január 31-ig.
 6. A beérkezett pályázatok eredményeinek összesítését követően, 2022. február 14-én sajtókampány keretében, valamint a https://kamaszfesztival.hu oldalon közzétesszük az eredményeket.
 7. A pályázat országos díjátadó ünnepségére 2022. márciusában kerül sor, amelyen a Kamaszbarát Önkormányzat polgármesterei, delegáltjai személyesen adják át a nyertes osztály számára felajánlott díjat.
 8. A felhíváshoz csatlakozó önkormányzatok polgármesterei, delegáltjai számára a VII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes tiszteletbérlettel kedveskedünk.
 9. A pályázat kiírója a „Javíts egy jegyet!” pályázathoz csatlakozó Önkormányzatokat a „Javíts egy jegyet!” sajtókampányában, hírközleményeiben, saját promóciós anyagaiban nevesíti „Kamaszbarát Önkormányzat” címmel, amely címet pályázó saját felületein használhat.
 10. A Kamaszfesztivál és a “Javíts egy jegyet” pályázat országos média-megjelenését a pályázat kiírója szervezi, amelyhez társulni tudnak a települési önkormányzatok sajtó-média képviselői.

A pályázat kiírója a „Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet elnyerő osztálynak maga ajánlja fel a VII. Kamaszfesztiválra érvényes bérletet ajándékba. A bérlet ára 9900 Ft / fő.

Költségek:

A kalkuláció példa, az abban szereplő szállás és étkezés árai a szolgáltatótól függően változhatnak.

Szállás:

2650-3000 Ft /éj/fő (20 fős osztály esetén ez pl: 2650 – 3000 Ft x 3 éj x 20 fő = 159 000 – 180 000 Ft)

Étkezés:

8550 Ft/teljes ellátás/fő (20 fős osztály esetén 171 000 Ft)

 

Reggeli

Ebéd

Vacsora

Összesen

 1. nap

1150

1150

 1. nap

700

1500

1150

3350

 1. nap

700

1500

1150

3350

 1. nap

700

  

700

Összesen

   

8550

Részvételi díj:

9900 Ft/fő (20 fős osztály esetén 198 000 Ft)

A teljes támogatás összesen: 528 000 – 549 000 Ft, ami jelenleg a nagyságrend érzékeltetésére szolgál.

Miért éri meg a Kamaszbarát Önkormányzatnak lenni?

Mert a település önkormányzata fontos oktatási, ifjúságvédelmi célokat szolgálhat és erősítheti a település helyi együttműködését.

Mert a település önkormányzata hozzájárulhat ahhoz, hogy a helyi diákok életre szóló emlékeket gyűjtsenek és gazdagítsák tudásukat, erőstve ezáltal lokális kötődésüket5

Bővebb információ

Kapcsolat

Osztályommal szeretnénk indulni a “Javíts egy jegyet!” pályázaton.

Elérhetőség

Legyen Ön is Kamaszbarát Önkormányzat