Kamaszbarát Önkormányzatokat keresünk!

A felhívás előzményei:

Az Országos Osztálykirándulás a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja, amely a felső tagozatos és középiskolás diákok országos méretű fesztiválja.

A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára egyéb közösségi élményeket is biztosít.

A Kamaszfesztiválon a túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív rendhagyó osztályfőnöki órák, esténként pedig sztárzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

Kamaszfesztivál volt eddig 2007-ben és 2011-ben Tiszafüreden, 2008-ban Zánkán, 2009-ben a Dunakanyarban, Csattogó-völgyben, 2010-ben Fonyódligeten és 2012-ben Tatán, majd tíz év kihagyás után, 2022-ben Miskolc Egyetemvárosban szerveztünk.

A Kamaszfesztivált a 2022-2023-as tanévben újra indítjuk, amelyhez kapcsolódóan a “Kamaszbarát Önkormányzat” címre újra lehet pályázni.

A “Kamaszbarát Önkormányzat” pályázat tartalma:

A “Kamaszbarát Önkormányzat” címet a “Javíts egy jegyet!”című pályázathoz kapcsolódóan lehet elnyerni. A pályázat kiírója minden hazai önkormányzatnak felajánlja a pályázathoz való csatlakozás lehetőségét. 

A pályázó önkormányzatok saját “Településük Legszorgalmasabb Osztályát” keresik a pályázat mellékleteként csatolt pályázati felhívás alapján és a nyertes osztály számára felajánlják a VIII. Kamaszfesztivál részvételi díját, szállás és étkezési költségeit.

Az egyes települések önkormányzatai a településükön működő iskolák pályázó osztályai közül a győztes számára

 • mint a “Település Legszorgalmasabb Osztálya” számára jutalomként  átvállalja az Országos Osztálykirándulás-Kamaszfesztivál részvételi díját, szállás és étkezési költségét.

 

Hogyan lehet a “Kamaszbarát Önkormányzat” címet elnyerni?

Ha az önkormányzat szeretné a “Kamaszbarát Önkormányzat” címet elnyerni:

 1. A “Kamaszbarát Önkormányzat” címre jelentkező önkormányzat az oldal alján elhelyezett jelentkezési lapot kitölti.
 2. A jelentkezési lap megérkezését követően a pályázat kiírója elküldi együttműködési megállapodását a jelentkező önkormányzatnak.
 3. A jelentkező önkormányzat az együttműködési megállapodás aláírását követően azt visszaküldi a pályázat kiírója címére.
 4. A pályázat kiírója a jelentkező település összes oktatási intézményének elküldi pályázati felhívását, amely tartalmazza a jelentkező önkormányzat „Kamaszbarát” pozícióját.
 5. A „Javíts egy jegyet!” pályázaton induló osztályok a https://kamaszfesztival.hu/palyazataink/javits-egy-jegyet/ oldal alján elhelyezett regisztrációs űrlap kitöltésével adják le tanulmányi eredményüket 2023. január 31-ig.
 6. A beérkezett pályázatok eredményeinek összesítését követően, 2023. február 10-én sajtókampány keretében, valamint a https://kamaszfesztival.hu oldalon közzétesszük az eredményeket.
 7. A pályázat országos díjátadó ünnepségére 2023. márciusában kerül sor, amelyen a Kamaszbarát Önkormányzat polgármesterei, delegáltjai személyesen adják át a nyertes osztály számára felajánlott díjat.
 8. A felhíváshoz csatlakozó önkormányzatok polgármesterei, delegáltjai számára a VIII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes tiszteletbérlettel kedveskedünk.
 9. A pályázat kiírója a „Javíts egy jegyet!” pályázathoz csatlakozó Önkormányzatokat a „Javíts egy jegyet!” sajtókampányában, hírközleményeiben, saját promóciós anyagaiban nevesíti „Kamaszbarát Önkormányzat” címmel, amely címet pályázó saját felületein használhat.
 10. A Kamaszfesztivál és a “Javíts egy jegyet” pályázat országos média-megjelenését a pályázat kiírója szervezi, amelyhez társulni tudnak a települési önkormányzatok sajtó-média képviselői.

 

A pályázat kiírója a „Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet elnyerő osztálynak maga ajánlja fel a VIII. Kamaszfesztiválra érvényes bérletet ajándékba, esetükben a csatlakozó önkormányzattól csak a szállás és étkezési díjat kérjük támogatásként.

Költségek:

A kalkuláció példa, az abban szereplő szállás és étkezés árai a szolgáltató ajánlatától függően változhatnak.

Szállás:

3000 – 3800 Ft /éj/fő (20 fős osztály esetén ez pl: 3000 – 3800 Ft x 3 éj x 20 fő = 180 000 – 228 000 Ft)

Étkezés:

10 800 Ft/teljes ellátás/fő (20 fős osztály esetén 216 000 Ft)

 

Reggeli

Ebéd

Vacsora

Összesen

 1. nap

1500

1500

 1. nap

900

1800

1500

4200

 1. nap

900

1800

1500

4200

 1. nap

900

  

900

Összesen

   

10 800

Részvételi díj:

12 900 Ft/fő (20 fős osztály esetén 258 000 Ft)

A teljes támogatás összesen 20 fős osztály esetén: 654 000 – 702 000 Ft, ami jelenleg a nagyságrend érzékeltetésére szolgál. Részletes költségek 2022. október végére várhatóak.

Miért éri meg a Kamaszbarát Önkormányzatnak lenni?

Mert a település önkormányzata fontos oktatási, ifjúságvédelmi célokat szolgálhat és erősítheti a település helyi együttműködését.

Mert a település önkormányzata hozzájárulhat ahhoz, hogy a helyi diákok életre szóló emlékeket gyűjtsenek és gazdagítsák tudásukat, erőstve ezáltal lokális kötődésüket

Bővebb információ

Kapcsolat

Osztályommal szeretnénk indulni a “Javíts egy jegyet!” pályázaton.

Elérhetőség

Legyen Ön is Kamaszbarát Önkormányzat