Beérkezett pályamunkák

Tik-Tak

A Tik-Tak pályázaton “Magyarország Legkreatívabb Osztályát” keressük.

A címet elnyerő osztály négynapos belépőjegyet kap ajándékba a Kamaszfesztiválra.

A pályázat előzményei:

2022. tanév végén ismét megrendezésre kerül az Országos Osztálykirándulás – KAMASZFESZTIVÁL. Az Országos Osztálykirándulás a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja, amely a felső tagozatos és a középiskolás diákok országos méretű fesztiválja.

A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára számtalan közösségi élményt is biztosít. A Kamaszfesztiválon a túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, színpadi és országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív rendhagyó osztályfőnöki órák, esténként pedig sztárzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

A pályázat tartalma:

A “Tik-Tak” videókészítő pályázat környezettudatos gondolkodásra, fenntartható életformára ösztönző kezdeményezés a felső tagozatos és középiskolás diákok számára.

A pályázaton induló osztályközösségek videóban fogalmazhatják meg, mit jelent számukra a fenntarthatóság, mit tudnak tenni környezetük védelme, valamint saját osztályuk környezettudatossága érdekében.

A pályamunkákban választ keresünk azokra a kérdésekre, hogy a diákok milyen jövőt képzelnek maguknak, milyen társadalomban szeretnének élni, mit jelent számukra a fenntarthatóság, szolidaritás, együttműködés, közösségi működés.

A pályázat célja:

A cél, hogy felébresszük és elmélyítsük a diákokban a környezetünk megvédésére irányuló és a fenntartható életforma iránti fogékonyságot

A pályamunkák elkészítésére fél év áll rendelkezésre, amely idő alatt a pályázó osztályok rögzíthetik mindennapi rutinjaikban alkalmazott változtatásokat.

A pályamunkák elkészítésére rendelkezésre álló idő hossza alkalmas arra, hogy a diákok megtapasztalják, gyakorolják és elmélyítsék azt a működést, amellyel mindennapjaikban ők maguk járulhatnak hozzá önmaguk, közösségük és a környezet megóvásához.

A pályázat további célja, hogy kooperatív alkotásra ösztönözzön, valamint a közös munkában, alkotási folyamatban megvalósuló közösségépítést támogassa.

Témajavaslatok:

Témajavaslatok, amelyeket a készítendő kisfilmben feldolgozhatnak:

 • újrahasznosítás
 • zöldítés
 • élelmiszer-termelés és fogyasztás
 • takarékosság
 • hulladékkezelés
 • közösségi működés
 • digitalizáció
 • lokális kezdeményezések indítása, vagy azokhoz csatlakozás
 • egyéb szabadon választott témák

 

Pályamunkákkal kapcsolatos feltételek:

 • Időtartama: 3-5 perc
 • Minősége: minimum HD felbontású rövidfilm (okostelefonnal is készíthető)
 • Méret és formátum: maximális fájlméret 500 MB, mp4 formátum
 • Etikett: trágár kifejezéseket és emberi jogokat sértő tartalmat nem tartalmazhat
 • Szerzői jogok: szerzői jogot sértő betéteket nem tartalmazhat
 • Műfaja: lehet forgatott anyag vagy animáció

 

Pályázat menete:

A pályázó a www.kamaszfesztival.hu oldalon elhelyezett regisztrációs űrlapot kitölti. A regisztráció megérkezését követően a szervező visszajelzést küld a pályázónak.

Pályázat beadási határideje:

A pályázó osztály az elkészített videót 2022. március 6-ig elektronikus formában eljuttatja az info@kamaszfesztival.hu e-mail címre.

 Eredményhirdetés:

A “Tik-Tak” pályázat eredményeiről e-mailben tájékoztatjuk az osztályokat, valamint a https://kamaszfesztival.hu/ honlapon 2022. március 22-én kihirdetjük.

Díjátadó:

A nyertes osztályok számára 2022. március 30-án sajtónyilvános díjátadó ünnepséget szervezünk.

Bővebb információ

Kapcsolat

Osztályommal szeretnénk indulni a „Javíts egy jegyet!” pályázaton.

Elérhetőség

Regisztrálj a pályázatra