Keresés
Close this search box.

KAMASZOK

már nem gyerekek, de még nem felnőttek

mintákat követnek, amiket látnak

van, hogy undokok és flegmák

miközben mindennél jobban vágyják a figyelmet, szeretetet.

Bemutatkozik a 8K Alapítvány

A 8K Alapítványt 2020. november 3-án jegyezte be a Fővárosi Törvényszék. Megalakulásunkat az ösztönözte, hogy újraindítsuk a 2006-2012 között működő Kamaszfesztivál projektünket, ami a tanév végi tanulmányi kirándulások országos gyűjtőprogramja felsős és középiskolás osztályoknak.

Az Országos Osztálykirándulással az volt a célunk, hogy sok osztálykiránduló osztályt hívjunk meg egy időben egy helyre egy hatalmas tanév végi kirándulásra, ahol a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítjuk Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, közben sport-, ismeretterjesztő, kulturális és szórakoztató programokon, interaktív rendhagyó osztályfőnöki órákon, koncerteken vegyenek részt a diákok. Korábbi Kamaszfesztiválok itt és ekkor voltak: 2006-2007-es és a  2010-2011-es tanév végén Tiszafüreden, 2007-2008-as tanévben Zánkán, a 2008-2009-es tanvében Csattogó-völgyben, 2009-2010-es tanévben Fonyódligeten, 2012-2013-as tanévben Tatán.

Újrakezdés

2019-ben kezdtük előkészíteni a program újraindítását, amely 2020-as karantén miatt csak a 2021-2022-es tanév elejére állt össze, amikor Budapesten a Klauál téren rendezett Kamaszfesztivál Tanévnyitó eseményen meghirdethettük, hogy tíz év kihagyás után újra lesz Kamaszfesztivál. Így 2022-ben Miskolc Egyetemvárosban, 2023-ban pedig Tatán újra megszerveztük eseményünket.

Céljaink

Alapítványunk célként az életminőség javítását tűzte ki, amelyhez a 8 kulcskompetencia fejlesztésén keresztül közelít. Célcsoportunk a köznevelésben érintett szereplők: diákok, hozzátartozóik és pedagógusaik.

Az inkluzív nevelés szemlélete mentén pedagógiai tevékenységeket alkalmazzunk, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az alap- és középfokú köznevelési intézményekben tanuló, különböző társadalmi, szociális helyzetű, kulturális hovatartozású és egyéni adottságú tanulók tanulmányaikban sikeresen haladjanak előre az iskolában és ezen keresztül megvalósuljon társadalmi mobilitásuk.

Víziónkban

A kamaszok számára az elmúlt időszak extrém kihívásokat hozott. Figyelmet és élményeket szeretnénk adni nekik. 

Alapítványunk a Kamaszfesztivál projektjével olyan alapvető emberi szükségletek kielégítéséhez kíván hozzájárulni, amelyek az élet tartalmasabbá, szebbé tételét szolgálják:

a szeretet és közösséghez tartozás igénye,
a  tisztelet, elismerés iránti igény,
a tudás és megértés iránti vágy,
valamint az önmegvalósítás iránti vágy

Minden fiatal teljes körű fejlesztésben részesül, erősödnek a közösségek, főszerepbe kerül az innováció és a kreativitás és hosszú távon ezek a pozitív hatások a társadalom egészében megjelennek.

Az iskola, a kapcsolódó intézményrendszer, valamint a tágabb lakóközösség olyan koherens egységet képez, amely a gyerekek egyéni és időben dinamikusan változó nevelési szükségleteire felelni tud

KAMASZFESZTIVAL (50)

Országos Osztálykirándulás

Kamaszfesztivál

Javíts egy jegyet!

pályázat

Legszuperebb Osztályközösségek

kihívásjáték

Családi Klub

mentorálás szakértőkkel

Találd meg a hobbidat!

tanévnyitó

Kamaszbarát Önkormányzatok

pályázat

Rólunk mondták

„Mi egy remek lehetőségként éltük meg a Kamaszfesztivált. Először Budapesten szerepeltünk. Vidéki tanulóink többsége még akkor járt először Budapesten. Ismerkedési lehetőség volt s tágabb világgal, a korosztàly más iskoláival a diáktársak tehetségével és nem utolsó sorban saját magunk megmérettetése. Jó buli volt az utazás, a színpad a nagyváros. Az akkori osztályommal szívesen vettünk részt a 3 napos Tiszafüreden lebonyolított rendezvényen is. A rendezvény helyszíne is az időpont is jó választásnak bizonyult. Az idő remek volt. Tudtunk fürödni, este bulizni ismerkedni és a színpadon újra megmérettetni magunkat. Igazán emlékezetes maradt mindannyiunk számára. Köszönjük.”

Demecs Mária

Osztályfőnök

„Nagyon jó szervezés, jó programok, jó társaság, jó helyszínek. Sok lehetőség ismerkedni, barátkozni. Felejthetetlen emlékek és amikor alig várod a következő Kamaszfesztivált. 😀”

Kalocsay Éva

Osztályfőnök

„A Kamaszfesztivál programmal egy pályázati kiírás kapcsán találkoztam. A pályázat „Javíts egy jegyet!” címmel jelent meg, melynek nyereménye részvétel az abban az évben megszervezett Kamaszfesztiválon volt. Ez a lehetőség nagyon motiválta az osztályomat, és abban a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy részt vehettünk a 4 napos Tiszafüreden szervezett Kamaszfesztiválon, mely rendkívül gazdag programkínálattal csalogatta a fiatalokat. Természetközeli, kreatív, tehetséggondozás területeken is kaptunk programokat. Este a fiatalok igényeinek megfelelő koncerteken vehettek részt a fiatalok. Remek alkalom volt egyrészt a tanulásra, másrészt az önkifejezésre, harmadrészt kapcsolatépítésre. Köszönöm, hogy osztályommal együtt részt vehettem a Kamaszfesztiválon Tiszafüreden.”

Bihari Ágnes Klára

Osztályfőnök

Támogass!

Adományoddal több gyerek álmainak megvalósításához járulsz hozzá

Csapatunk

Olyan ismeretterjesztő kampányokat, képességfejlesztő beszélgetéseket, közösségi eseményeket szervezünk, amelyek az egész életen át tartó tanulást, a társadalmi kohéziót, az aktív polgári szerepvállalást szolgálják a 8 kulcskompetencia fejlesztésével.
Alapítványunk tagjainak szakmai múltja, tapasztalatai biztosítják a projekt megvalósításához szükséges felkészültséget, tudást.

Csabai Gábor Papó

Dr. Stredl Terézia

Kőrös Judit

Dr. Keresztes Zoltán

Nagy Anita

Alapító

Kurátor

Kuratórium elnöke

Kurátor

Ügyvezető

Csatlakoznál egy egész tanéven átívelő kalandhoz?

Elsőként értesülhetsz izgalmas programokról, kreatív pályázatokról, a Kamaszfesztivál híreiről.

Osztáyözösséget építünk

Elérhetőség

Kövess minket!

Nem találsz valamit?

2020 © Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | ÁSZF | Süti szabályzat | Készítette a ❤ 8K Alapítvány