Keresés
Close this search box.

Kamaszbarát Önkormányzatokat keresünk!

A felhívás előzményei:

Az Országos Osztálykirándulás a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja, amely a felső tagozatos és középiskolás diákok országos méretű fesztiválja.

A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára egyéb közösségi élményeket is biztosít.

A Kamaszfesztiválon a túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív rendhagyó osztályfőnöki órák, esténként pedig sztárzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

Kamaszfesztivál volt eddig 2007-ben és 2011-ben Tiszafüreden, 2008-ban Zánkán, 2009-ben a Dunakanyarban, Csattogó-völgyben, 2010-ben Fonyódligeten és 2012-ben Tatán, majd tíz év kihagyás után, 2022-ben Miskolc Egyetemvárosban, 2023-ban Tatán szerveztünk.

A Kamaszfesztivált a 2023-2024-es tanévben újra indítjuk, amelyhez kapcsolódóan a “Kamaszbarát Önkormányzat” címre újra lehet pályázni.

A IX. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál Budapesten, a Magyar Zene Házában lesz 2024. május 31-én.

A “Kamaszbarát Önkormányzat” pályázat tartalma:

A “Kamaszbarát Önkormányzat” címet a “Javíts egy jegyet!”című pályázathoz kapcsolódóan lehet elnyerni. A pályázat kiírója minden hazai önkormányzatnak felajánlja a pályázathoz való csatlakozás lehetőségét. 

A pályázó önkormányzatok saját “Településük Legszorgalmasabb Osztályát” keresik a „Javíts egy jegyet!” pályázat alapján és a nyertes osztály számára felajánlják a IX. Kamaszfesztivál részvételi díját és étkezési költségeit.

Az egyes települések önkormányzatai a településükön működő iskolák pályázó osztályai közül a győztes számára

 • mint a “Település Legszorgalmasabb Osztálya” számára jutalomként  átvállalja az Országos Osztálykirándulás-Kamaszfesztivál részvételi díját, szállás és étkezési költségét.

 

Hogyan lehet a “Kamaszbarát Önkormányzat” címet elnyerni?

Ha az önkormányzat szeretné a “Kamaszbarát Önkormányzat” címet elnyerni:

 1. A “Kamaszbarát Önkormányzat” címre jelentkező önkormányzat az oldal alján elhelyezett jelentkezési lapot kitölti.
 2. A jelentkezési lap megérkezését követően a pályázat kiírója elküldi együttműködési megállapodását a jelentkező önkormányzatnak.
 3. A jelentkező önkormányzat az együttműködési megállapodás aláírását követően azt visszaküldi a pályázat kiírója címére.
 4. A pályázat kiírója a jelentkező település összes oktatási intézményének elküldi pályázati felhívását, amely tartalmazza a jelentkező önkormányzat „Kamaszbarát” pozícióját.
 5. A „Javíts egy jegyet!” pályázaton induló osztályok a https://kamaszfesztival.hu/palyazataink/javits-egy-jegyet/ oldal alján elhelyezett regisztrációs űrlap kitöltésével adják le tanulmányi eredményüket 2024. január 31-ig.
 6. A beérkezett pályázatok eredményeinek összesítését követően, 2024. február 10-én sajtókampány keretében, valamint a https://kamaszfesztival.hu oldalon közzétesszük az eredményeket.
 7. A pályázat országos díjátadó ünnepségére 2024. márciusában kerül sor, amelyen a Kamaszbarát Önkormányzat polgármesterei, delegáltjai személyesen adják át a nyertes osztály számára felajánlott díjat.
 8. A felhíváshoz csatlakozó önkormányzatok polgármesterei, delegáltjai számára a IX. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes tiszteletbérlettel kedveskedünk.
 9. A pályázat kiírója a „Javíts egy jegyet!” pályázathoz csatlakozó Önkormányzatokat a „Javíts egy jegyet!” sajtókampányában, hírközleményeiben, saját promóciós anyagaiban nevesíti „Kamaszbarát Önkormányzat” címmel, amely címet pályázó saját felületein használhat.
 10. A Kamaszfesztivál és a “Javíts egy jegyet” pályázat országos média-megjelenését a pályázat kiírója szervezi, amelyhez társulni tudnak a települési önkormányzatok sajtó-média képviselői.

 

A pályázat kiírója a „Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet elnyerő osztálynak maga ajánlja fel a IX Kamaszfesztiválra érvényes bérletet ajándékba, esetükben a csatlakozó önkormányzattól csak a zétkezési díjat kérjük támogatásként.

Költségek:
Részvételi díj: 9900 Ft / fő (az ár tartalmazza az ebéd árát)

Miért éri meg a Kamaszbarát Önkormányzatnak lenni?

Mert a település önkormányzata fontos oktatási, ifjúságvédelmi célokat szolgálhat és erősítheti a település helyi együttműködését.

Mert a település önkormányzata hozzájárulhat ahhoz, hogy a helyi diákok életre szóló emlékeket gyűjtsenek és gazdagítsák tudásukat, erőstve ezáltal lokális kötődésüket

További információ:

8K Alapítvány
+36302600474
info@kamaszfesztival.hu
https://kamaszfesztival.hu/

 

Bővebb információ

Kapcsolat

Osztályommal szeretnénk indulni a „Javíts egy jegyet!” pályázaton.

Elérhetőség

Legyen Ön is Kamaszbarát Önkormányzat