Keresés
Close this search box.
Események betöltése

február 12. @ 18:00 19:00

Ne Bántsátok Egymást! címmel indítottunk kampányt az iskolai bántalmazás ellen. A kampány fő eleme a Bántalmazás Elleni Paktum, amit szeretnénk, hogy minél több diák és az ő életükben, környezetükben résztvevő felnőttek írjanak alá itt: https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-bantsatok-egymast-1

A Paktum célja az iskolai bántalmazás elleni fellépés és a támogató, tiszteletteljes közbeszéd kultúrájának erősítése. A Paktum aláírására összesen 59 nap áll rendelkezésre január 29 és március 27-e között, az aHang felületén. Ez idő alatt minden hétfőn egy-egy szakértővel járjuk körül az iskolai bántalmazás jelenségét.

A harmadik vendégünk február 12-én 18:00 órától Prof. Dr. Gyarmathy Éva, egyetemi tanár, klinikai és neveléslélektani szakpszichológus lesz, akivel a bullying természetéről, következményeiről, azonosításának szempontjairól beszélgetünk.

Mi már most összegyűjtöttünk rengeteg kérdést, amiket felteszünk, de ha valami kimaradt, írjátok meg, vagy tegyétek fel Ti magatok a beszélgetés során.

👉Milyen különböző formái vannak az iskolai bántalmazásnak, és hogyan különböztethetőek meg egymástól?

👉Mi az a pszichológiai és szociális dinamika, amely az iskolai bántalmazás mögött állhat?

👉Hogyan változott az iskolai bántalmazás jellege az évek során, és mi a hatása a modern technológiák terjedésének?

👉Milyen szerepe van az iskolai kultúrának és szervezeti struktúrának az iskolai bántalmazás kialakulásában és fennmaradásában?

👉Milyen tényezők járulnak hozzá az iskolai bántalmazók és áldozatok kiválasztásához?

👉Hogyan lehet azonosítani az iskolai bántalmazás korai jeleit, mielőtt az súlyosabb problémává válik?

👉Milyen hatással van az iskolai bántalmazás a diákok tanulási teljesítményére és iskolai élményére?

👉Milyen módon járulhat hozzá az iskolai bántalmazás a diákok mentális egészségi problémáihoz, mint például a szorongás és depresszió?

👉Hogyan lehet az iskolai bántalmazás elleni küzdelemben hatékonyan együttműködni az oktatási intézményekkel, a tanárokkal, a szülőkkel és a diákokkal?

👉Milyen eszközök és programok segíthetnek az iskolai bántalmazás csökkentésében, és hogyan mérhetjük a sikerüket hosszú távon?

Ha érintett vagy, érdekel a téma, szeretettel várunk a monitor elé február 12-én, hétfőn 18:00 órától a Kamaszfesztivál facebook oldalán.

A kampányról ITT tudhatsz meg többet.

A Paktumot ITT írhatod alá.

Ingyenes

8K Alapítvány

302600474

View Szervező Website

Tovább