Keresés
Close this search box.
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Az iskolai bántalmazás megelőzése

január 29. @ 18:00 - 19:00

Ne Bántsátok Egymást! címmel indítunk kampányt január 29-től az iskolai bántalmazás ellen. A kampány fő eleme a Bántalmazás Elleni Paktum, amit szeretnénk, hogy minél több diák és az ő életükben, környezetükben résztvevő felnőtt írjon alá.

A Paktum célja az iskolai bántalmazás elleni fellépés és a támogató, tiszteletteljes közbeszéd kultúrájának erősítése. A Paktum aláírására 59 nap áll rendelkezésre január 29. és március 27-e között, az aHang felületén. Ez idő alatt minden hétfőn egy-egy szakértővel járjuk körül az iskolai bántalmazás jelenségét.

Első vendégünk Adler Katalin, a Békés Iskolák közösség programvezetője lesz, aki így mutatja be programjukat:

“Az iskolai konfliktusok és bántalmazás kezelésére hosszú távú megoldást jelenthet a Békés Iskolák Program bevezetése. Ennek lényege, hogy az iskolában keletkező agresszív megnyilvánulások és bullying megértése során az iskolai közösség egészének légköréből kell kiindulni; a bántalmazást a rendszer, és nem az egyén szintjén kell értelmezni. Eszerint, a bántalmazás megjelenéséhez a közösségben három dolog kell: bántalmazó, áldozat és szemlélők. A szemlélet legfontosabb eleme annak felismerésre, hogy a bántalmazás kimenetelét a szemlélők magatartása határozza meg, akik aktív helyeslésükkel vagy passzív nemtörődömségükkel a bántalmazó viselkedést felerősítik, ugyanakkor közbeavatkozó elutasításukkal megakadályozhatják annak kifejlődését.”

A Békés Iskolák Közösség álláspontja, hogy a bántalmazás megelőzése az iskolai légkör átfogó és mélyre ható átalakításával lehetséges, hiszen az iskola a társadalom tükre. Ehhez széles körű összefogásra van szükség az iskolai közösség tagjai (pedagógusok, diákok, szülők) és az intézménnyel kapcsolatban álló szervezetek (fenntartó, szakszolgálatok, gyámhatóság, rendőrség, önkormányzat, média, iskolaszék, szülői szervezetek, önkéntes támogatók, civil szervezetek, stb.) részéről.

Ha érintett vagy, érdekel a téma, szeretettel várunk a monitor elé január 29-én, hétfőn 18:00 órától a Kamaszfesztivál facebook oldalán.

A kampányról ITT tudhatsz meg többet.

A Paktumot ITT írhatod alá.

8K Alapítvány

302600474

View Organizer Website

Eseményünk ingyenes, de ha teheted, adományozz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük