Keresés
Close this search box.

Kamaszbarát Önkormányzatokat keresünk!

2024-2025-ös tanév

A felhívás előzményei:

Az Országos Osztálykirándulás a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja, a felsős és középiskolás diákok országos méretű fesztiválja.

A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára egyéb közösségi élményeket is biztosít.

A Kamaszfesztiválon a túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív rendhagyó osztályfőnöki órák, esténként pedig diákzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

Kamaszfesztivál volt eddig 2007-ben és 2011-ben Tiszafüreden, 2008-ban Zánkán, 2009-ben a Dunakanyarban, Csattogó-völgyben, 2010-ben Fonyódligeten és 2012-ben Tatán, majd tíz év kihagyás után, 2022-ben Miskolc Egyetemvárosban, 2023-ban Tatán, 2024-ben Budapesten, a Városligetben.

A Kamaszfesztivál a 2024-2025-ös tanévben is újra elindul, amelyhez kapcsolódóan a “Kamaszbarát Önkormányzat” címre újra lehet jelentkezni.

A X. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál helyszínét és időpontját 2024. szeptember 6-án, Budapesten, a Magyar Zene Házában rendezendő Kamaszfesztivál tanévnyitón jelentjük be.

A “Kamaszbarát Önkormányzat” pályázat tartalma:

A “Kamaszbarát Önkormányzat” címet a következő tanévben a “Javíts egy jegyet!” című pályázat mellett a “Legszuperebb Osztályközösségek Kihívásjátékhoz” kapcsolódóan is el lehet elnyerni. A pályázat kiírója minden hazai önkormányzatnak felajánlja a felhíváshoz való csatlakozás lehetőségét. 

A pályázó önkormányzatok saját településük “legszorgalmasabb” és “legszuperebb” osztályát keresik a „Javíts egy jegyet!” pályázat, valamint a “Legszuperebb Osztályközösségek Kihívásjátékhoz” kapcsolódóan és a legeredményesebben teljesítő osztály számára felajánlják a X. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál részvételi díját, étkezési és szállás költségeit.

 1. Legszorgalmasabb Osztály” címet az az osztály nyeri el, amelyik a legtöbbet javítja a 2023-2024-es tanév végi osztályátlagához képest a 2024-2025-ös tanév félévére. Pályázatunk  a tanulók teljesítményének és motivációjának növelését célozza. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy a diákok kitűzzenek egyéni tanulmányi célokat, és közösen dolgozzanak azok elérésén.
 2. A “Legszuperebb Osztályközösség” címet az az osztály nyeri el, amelyik a “Piros Lapot az Iskolai Bántalmazásnak!” kampány keretében vállalja, hogy elkészíti saját “Bántalmazás Elleni Paktumát” és az abban rögzítetteknek megfelelően 3×30 napos önállóan megfogalmazott kihívást teljesít. A projekt célja a támogató, biztonságos iskolai környezet kialakítása, a közösségi szellem erősítése és a csapatmunka fejlesztése. A program során a különféle kihívások megvalósításával fejlődik a diákok együttműködési készsége és kreativitása.
 3. A “Kamaszbarát Önkormányzat” címre jelentkező önkormányzat az oldal alján elhelyezett jelentkezési lapot kitölti.
 4. A 8K Alapítvány az önkormányzat számára elküldi a 2024-2025-ös tanévre vonatkozó együttműködési megállapodás tervezetét, valamint a “Javíts egy jegyet!” pályázat és a “Legszuperebb Osztályközösségek Kihívásjáték” felhívását.
 5. Az önkormányzat kiválasztja, melyik kategóriában kívánja támogatni települése legeredményesebb osztályát: “Javíts egy jegyet!” pályázat és/vagy a “Legszuperebb Osztályközösségek Kihívásjáték” kategóriában.
 6. A 8K Alapítvány a jelentkező önkormányzatokat a 2024. szeptember 6-i Kamaszfesztivál Tanévnyitón nevesíti, valamint a településén működő közoktatási intézményeket levélben tájékoztatja arról, hogy az önkormányzat melyik felhíváson keresztül csatlakozik a Kamaszbarát Önkormányzatok közé.
 7. Amennyiben a településről nem az önkormányzat által választott kategóriában indulna több osztály, az önkormányzat módosíthatja a választott támogatási célt. Amennyiben egy településről mindkét kategóriában indulnak és eredményesen teljesítenek osztályok, az önkormányzat választja ki, melyik kategória legeredményesebb osztályát jutalmazza.
 8. A jelentkező önkormányzat az együttműködési megállapodás aláírását követően azt visszaküldi a pályázat kiírója címére.
 9. A pályázat kiírója a jelentkező település összes oktatási intézményének elküldi pályázati felhívását, amely tartalmazza a jelentkező önkormányzat „Kamaszbarát” pozícióját.
 10. A „Javíts egy jegyet!” pályázat beadási határideje 2025. január 31. A beérkezett pályázatok eredményeinek összesítését követően, 2025. február 10-én sajtókampány keretében, valamint a https://kamaszfesztival.hu oldalon közzétesszük az eredményeket, valamint értesítjük az önkormányzatot és az osztályt.
 11. A “Legszuperebb Osztályközösségek Kihívásjáték” zárása 2025. március 4. A beérkezett projektnaplók értékelését követően azok eredményeit 2025. március 12-ig közzétesszük a Kamaszfesztivál oldalon, valamint értesítjük az önkormányzatot és az osztályt.
 12. A pályázat országos díjátadó gálára 2025. március végén kerül sor, amelyen a Kamaszbarát Önkormányzat polgármesterei, delegáltjai személyesen adják át a nyertes osztály számára felajánlott díjat.
 13. A felhíváshoz csatlakozó önkormányzatok polgármesterei, delegáltjai számára a X. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes tiszteletbérlettel kedveskedünk.
 14. A pályázat kiírója a „Javíts egy jegyet!” pályázathoz ls a “Legszuperebb Osztályközösségek Kihívásjátékhoz” csatlakozó Önkormányzatokat weboldalán és közösségi médiafelületein, sajtókampányában, hírközleményeiben, saját promóciós anyagaiban nevesíti „Kamaszbarát Önkormányzat” címmel, amely címet pályázó saját felületein használhat.
 15. A 8K Alapítvány a „Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet elnyerő osztálynak maga ajánlja fel a X. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes bérletet ajándékba, esetükben a csatlakozó önkormányzattól csak az étkezés és szállás költségeire kérünk támogatást.
 16. A “Település Legszorgalmasabb Osztálya” címet elnyerő osztály számára a csatlakozó önkormányzat a X. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes  részvételi díjat, szállás és étkezési költségeit ajánlja fel.
 17. A Legszuperebb Osztályközösségek Kihívásjátékban eredményesen teljesítő osztálynak a csatlakozó önkormányzat a X. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes részvételi díjat, szállás és étkezési költségeit ajánlja fel.

Költségek:
X. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál tervezett időpontja: 2025. június 12-15., tervezett helyszínét 2024. szeptember 6-án tervezzük bejelenteni.

A költségek a következő tételekből állnak majd,

 • Fesztiválbérlet
 • Szállás: 3 éjre
 • Étkezés: teljes ellátás 2025. június 12.: vacsora, június 13-14: reggeli, ebéd, vacsora, július 14.: reggeli 

Az összköltséget fejenként kb. 45 000 – 50 000 Ft közé kalkuláljuk

Miért éri meg a Kamaszbarát Önkormányzatnak lenni?

 • Közösségi elkötelezettség: A Kamaszbarát Önkormányzat címmel az önkormányzat demonstrálja elkötelezettségét a helyi fiatalok támogatása és fejlesztése iránt.
 • Pozitív megítélés: A részvétel és támogatás révén az önkormányzat pozitív megítélést és elismerést kap a helyi lakosság és a szélesebb közösség részéről.
 • Ifjúságvédelmi célok: Az önkormányzat hozzájárulhat a fiatalok életének jobbításához, segíthet megelőzni az iskolai bántalmazást, és támogathatja a diákok közösségi élményeit.
 • Hosszú távú befektetés: Az önkormányzat által nyújtott támogatás hosszú távú befektetés a helyi közösség jövőjébe, hiszen a fiatalok sikeres fejlődése és boldogulása közvetlen hatással van a település fejlődésére is.
 • Szorosabb kapcsolatok: A fesztivál és a programok révén az önkormányzat szorosabb kapcsolatot építhet ki a helyi iskolákkal, diákokkal és családokkal, erősítve ezzel a helyi közösség összetartását.

Ahhoz, hogy minden eredményesen teljesítő osztály számára biztosítsuk a Kamaszfesztiválon való részvétel lehetőségét, még akkor is, ha az önkormányzat nem tudja azt anyagilag teljes egészében támogatni, az alábbi megoldásokat javasoljuk:

 • Helyi vállalkozások szponzorációja: Kérjük, segítsenek kapcsolatba lépni helyi vállalkozásokkal, akik szívesen támogatnák a diákokat.
 • Adománygyűjtő események: Ösztönözzük közösségüket jótékonysági események szervezésére, amelyek bevételeit a diákok támogatására fordíthatják. Ennek megszervezésében szívesen közreműködünk.
 • Pályázati lehetőségek: Felkutatjuk és tájékoztatjuk Önöket a rendelkezésre álló pályázati lehetőségekről, amelyekkel anyagi támogatást nyerhetnek.
 • Részletfizetési lehetőség: Biztosítjuk a részletfizetési lehetőséget, hogy megkönnyítsük a költségek fedezését.

Bízunk abban, hogy együttműködésünkkel minden diák számára emlékezetes és hasznos élményeket biztosíthatunk a Kamaszfesztiválon.

Jelentkezni az oldal alján elhelyezett űrlapon lehet.

Bővebb információ

Kapcsolat

Osztályommal szeretnénk indulni a „Javíts egy jegyet!” pályázaton.

Elérhetőség

Legyenek Önök is Kamaszbarát Önkormányzat