Keresés
Close this search box.
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Középiskolások tapasztalatai az iskolai zaklatásról – beszélgetés Szlankó Violával az UNICEF Magyarország Gyermekvédelmi igazgatójával

március 18. @ 19:00 20:00

Ne Bántsátok Egymást! címmel indítottunk kampányt az iskolai bántalmazás ellen. A kampány fő eleme a Bántalmazás Elleni Paktum, amit szeretnénk, hogy minél több diák és az ő életükben, környezetükben résztvevő felnőttek írjanak alá.
A Paktum célja az iskolai bántalmazás elleni fellépés és a támogató, tiszteletteljes közbeszéd kultúrájának erősítése. A Paktum aláírására összesen 59 nap áll rendelkezésre január 29 és március 27-e között, az aHang felületén. Ez idő alatt minden hétfőn egy-egy szakértővel járjuk körül az iskolai bántalmazás jelenségét.
„Az UNICEF Magyarország széleskörű felmérést végzett a magyar középiskolás gyerekek körében, iskolai zaklatással, az erőszak elterjedtségének mértékével és működésmódjával kapcsolatban. A kutatás aggasztó eredményeket mutat. A megkérdezettek 66 százaléka arról számolt be, hogy tanulmányai során rendszeresen éri vagy érte fizikai, lelki vagy verbális erőszak, az esetek csaknem felében napi szinten. A gyakori ismétlődés különösen a fizikai erőszak esetében, az iskolatípusok közül pedig a szakképző iskolákban és az általános iskolákban jellemzőbb. A bántalmazási esetek kimagasló többségében az osztálytársak az elkövetők, de előfordul, hogy az iskolai közösség más tagjai, esetenként a tanárok is részt vesznek a bántalmazásban (21%).”
Az UNICEF Magyarország kutatási eredményeiről, a szervezet HelpApp alkalmazásáról beszélgetünk Szlankó Violával, az UNICEF Magyarország Gyermekvédelmi Igazgatójával, akitől új kampányunkról is kérdezünk:
„Egy bántalmazó helyzetben sokszor nem maga a bántalmazás okozza a legnagyobb traumát az áldozatnak, hanem a szemlélő közönség. Az UNICEF Magyarország legújabb kampányában azokat szólítja meg, akik környezetükben látják, hogy bántanak valakit. A www.unicef.hu/nenezzfelre oldalon hasznos tanácsokat kaphat mindenki, aki erőszak nélkül segítene, mert már egy jó szó, egy támogató tekintet is sorsfordító lehet. #NENÉZZFÉLRE – hívja fel a figyelmet a szervezet arra, hogy a bullying legjobb megelőzése egy segítő közösség, aki nem marad közömbös, ha valakit bántanak a környezetében.”
Ha érdekel a téma, szeretettel várunk március 18-án 18:00 órától ezen a linken:
👉Kamaszfesztivál is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
Topic: Középiskolások tapasztalatai az iskolai zaklatásról
Time: Mar 18, 2024 18:00 Budapest
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/81883586276
Meeting ID: 818 8358 6276
Passcode: 345595
A Ne Bántsátok Egymást kampányról itt tudhatsz meg többet:
👉https://kamaszfesztival.hu/ne-bantsatok-egymast/
A Bántalmazás Elleni Paktumot itt tudod aláírni:
👉https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-bantsatok-egymast-1

8K Alapítvány

302600474

View Szervező Website

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük