Keresés
Close this search box.
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ne Bántsátok Egymást! – kampányértékelő beszélgetés Szél Dávid pszichológussal

március 27. @ 18:00 19:00

Ne Bántsátok Egymást! címmel indítottunk kampányt az iskolai bántalmazás ellen január végén. A kampány fő eleme a Bántalmazás Elleni Paktum, amit azért adtunk ki, hogy minél több diák és az ő életükben, környezetükben résztvevő felnőttek írjon alá.
A Paktum célja az iskolai bántalmazás elleni fellépés és a támogató, tiszteletteljes közbeszéd kultúrájának erősítése. A Paktum aláírására összesen 59 nap állt rendelkezésre január 29-től az aHang felületén. Ez idő alatt minden hétfőn egy-egy szakértővel jártuk körül az iskolai bántalmazás jelenségét. A kampány ma zárul, ezért ezúttal egyfajta összegzést készítünk elő.
A Bántalmazás Elleni Paktumot eddig 3339-en írták alá. A Kamaszfesztivál felületein elhelyezett űrlapot 43 oktatási intézményből töltötte ki egy vagy több osztály. Ezzel a számmal egyelőre nem vagyunk elégedettek, így a kampány második szakaszát is elindítjuk, amelyről hamarosan tájékoztatást adunk ki.
A kampány első szakaszának utolsó napján Szél Dávid pszichológussal beszélgetünk. Olyanokról kérdezzük meg, hogy mit tapasztal:
👉Mennyire érzik az emberek, hogy egyéni felelősséget kell vállalniuk a társadalmi problémák, például az iskolai bántalmazás elleni küzdelem terén?
👉Mennyiben van hatással az iskolai bántalmazásokra egy társadalom közbeszédének minősége, hangulata.
👉Mi a jellemzőbb egy társadalmi probléma felmerülése esetén: az emberek önmaguk felé tett vállalásokat fogalmaznak meg, vagy inkább más címzetteknek szóló petíciókat támogatnak, írnak alá.
👉Döntésüket mi határozza meg?
👉Mennyire támogatja a társadalom az egyéni vállalásokat és az önreflexiót az iskolai bántalmazás és más társadalmi problémák elleni küzdelemben?
👉Milyen tényezők, például az oktatási rendszer, a média vagy a politikai környezet, befolyásolják az egyéni felelősségvállalás iránti hajlandóságot az iskolai bántalmazás elleni küzdelemben?
👉Milyen jellegű ösztönzők vagy motivációs tényezők lehetnek hatékonyak az egyéni vállalásokra az ilyen típusú társadalmi kihívásokkal szemben?
👉Milyen módon lehetne erősíteni az egyéni felelősségvállalás fontosságának tudatosságát és elfogadottságát a társadalomban, különösen az iskolai közösségekben?
👉Hogyan lehetne jobban integrálni az egyéni felelősségvállalást az oktatási rendszerbe és az iskolák mindennapi életébe annak érdekében, hogy a diákok könnyebben elfogadják és gyakorolják ezt az elvet?
👉Milyen példák vagy esettanulmányok bizonyítják, hogy az egyéni vállalások és felelősségvállalás hatékony eszközök az iskolai bántalmazás és más társadalmi problémák elleni küzdelemben?
A Bántalmazás Elleni Paktumot még március 27-én éjfélig aláírhatod, itt:
👉https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-bantsatok-egymast-1
Szeretettel várunk a beszélgetésre ezen a linken:
👉Kamaszfesztivál is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
Topic: Ne Bántsátok Egymást – kampányértékelés Szél Dáviddal
Time: Mar 27, 2024 18:00 Budapest
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/84500600384
Meeting ID: 845 0060 0384
Passcode: 353769
A Ne Bántsátok Egymást kampányról itt tudhatsz meg többet:
👉https://kamaszfesztival.hu/ne-bantsatok-egymast/

Ingyenes

8K Alapítvány

302600474

View Szervező Website

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük