Keresés
Close this search box.

Múlt héten lezárult a “Javíts egy jegyet!” pályázatunk, de az alábbi okok miatt meghosszabbítjuk a határidőt február 12-ig.

Kamaszbarát Önkormányzatok

A “Javíts egy jegyet!” pályázathoz kapcsolódó “Kamaszbarát Önkormányzat” felhívásunkról 33 önkormányzat érdeklődött, ebből 21 regisztrált, egy visszalépett forrásmegvonásból adódó anyagi nehézségekre hivatkozva. Van tehát kereken 20 Kamaszbarát Önkormányzatunk:

Abony, Baja, Budaörs, Budapest II., III., VII., XX. kerület, Csévharaszt, Hajdúnánás,
Karcag, Mihályi, Miskolc, Mohács, Nyíregyháza, Ozora, Paks, Salgótarján, Szekszárd, Szigetszentmiklós, Tatárszentgyörgy

“Javíts egy jegyet!” pályázatra regisztrálók

A pályázatra 32 osztály regisztrált, ebből eddig 13 küldte el a tavalyi tanév végi és idei félévi eredményét időben, 2 hétfőre ígérte, 3 regisztrációs űrlapot diákok töltöttek ki az osztályfőnök tudta nélkül, 14 regisztráló eredményeket nem küldött, érdeklődő e-mailekre nem reagált, vagy telefonon nem értük el.

A pályázati űrlap azon kérdésére, hogy amennyiben az osztály nem nyer a pályázaton, akkor is a Kamaszfesztiválra tervezi-e a tanév végi tanulmányi kirándulását, egyöntetűen az a válasz érkezett, hogy mivel saját keretük nincs rá, így abban az az esetben nem tudnak jönni.

Természetesen, gőzerővel dolgozunk a lehetséges támogatók felkutatásán, ám ezt a munkát nem segíti, ha nem érkeznek be a “Javíts egy jegyet!” pályázatok.

Mérleg

A Kamaszbarát Önkormányzatok településeiről 8 osztály pályázott, az egyik helyről három is, ami egyben azt is jelenti, hogy jelenleg 6 osztály van, amelyeknek van már támogatójuk és 6 olyan osztály, amelyek olyan településen élnek, ahol az önkormányzat nem csatlakozott a kezdeményezésünkhöz.

Mi a következő lépés?

Megkeressük azokat az önkormányzatokat, ahonnan pályázók érkeztek és ismét felajánljuk nekik, hogy csatlakozzanak a Kamaszbarát Önkormányzatok közé és támogassák településük legszorgalmasabb osztályát.
Újra megkeressük a már meglévő “Kamaszbarát Önkormányzatok” településein működő iskolákat, hogy regisztráljanak a pályázatra és ugyanerre kérjük az együttműködő önkormányzatokat is.

Mivel február 14-én hirdetjük ki az eredményeket a weboldalunkon és a közösségi média felületeinken, ezért aki február 12-ig elküldi nevezését, azokat a pályázatokat még befogadjuk.

Miért van szükség hosszabbításra?

Hiába reménykedtünk, a 2022-es év sem indult könnyebben, mint ahogyan a 2021-es év telt el. A járványhelyzet és az abból adódó bizonytalanságok továbbra is visszahúzódásra késztetik az embereket, amit a közoktatásban zajló események tovább feszítenek. Az intézményvezetőktől kért érdemjegy igazolások beadási határideje egy napra esik az országos pedagógussztrájkkal, ami vélhetően és érthetően elvonja a pedagógusok figyelmét pályázatunkról.

Az egész pedagógustársadalom számára kívánjuk, hogy az oktatás színvonalasabbá tételéért tett erőfeszítéseik eredményesek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük