Keresés
Close this search box.

A Kamaszfesztivált is utolérte az oktatásban eluralkodó káosz. Nem volt váratlan, lehetett számítani rá már tanév elején is, ezért a hagyományos Országos Osztálykirándulás tematika mellett már előre készültünk egy “B” tervvel arra az esetre, ha az idei tanévben ellehetetlenülne a Kamaszfesztivál hagyományos formájú megrendezése.

A szervezés kockázatait a Kamaszfesztivál megszervezéséhez szükséges főszereplők (pedagógusok, önkormányzatok, szülők) egyre nehezebb helyzetében láttuk:

A szervezési feladatokat a tanév során a következőként alakítottuk:

Március elejére terveztük, hogy döntünk a hogyan-továbbról. Itt tartunk most:

Hogyan tovább?

Alkalmazkodunk a kialakult helyzethez. A jövő legfontosabb kulcskészségeinek egyike az alkalmazkodóképesség. Ebben a rohamosan változó, átalakuló világban, amelyben élünk, elengedhetetlen, hogy az adott körülmények keretein belül megtaláljuk azt a mozgásteret, amelyben hatásokat érhetünk el. Esetünkben ez a Kamaszfesztivál “B” tervét jelenti.

“B” terv: Kamaszfesztivál Szabadegyetem

A Kamaszfesztivál Országos Osztálykirándulás idén Szabadegyetemmel egészül ki külső partnerek bevonásával. Az osztálykiránduló osztályok számára tervezett programok mellett családi és szakmai előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel, workshopokkal készülünk. Fókuszban az a kérdés áll majd, hogy:

az átalakuló világban milyen készségeket fejlesszünk, hogy a gyerekből boldogulni és boldogságra képes felnőtt legyen, illetve milyen mozgásterünk van egyéni, közösségi, intézményi, döntéshozói szinten a kulcskompetenciák fejlesztésében?

Részletekkel hamarosan jövünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük