Keresés
Close this search box.
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A láthatatlan ellenség – A Covid és a háború árnyékában

2022. október 18.18:00 - 20:00

Ingyenes

“Van egy kérdésed, amit eddig soha senkinek nem tettél fel? Féltél, hogy kinevetnek, vagy szégyellted magad a kérdésed miatt? Ha lenne ilyen, írd fel egy papírra és dobd be a ládába!”

Ezzel a felhívással találkozhattak azok a diákok, akik részt vettek a Kamaszfesztivál Tanévnyitóján a Hunyadi téren. Kihelyeztük “Tabuládánkat” és arra kértük őket, dobják bele titkos kérdéseiket, hogy aztán szakértőinkkel válaszokat keressünk rájuk.

A legtöbb papíron a klímaváltozáshoz, Covidhoz, háborúhoz kapcsolódó témák jelentek meg, amelyekben közös alapérzelem a bizonytalanság. Éppen ezért az első tabuládás beszélgetésen erről a láthatatlan ellenségről lesz szó az Énképem – Önbizalombomba szakembereivel.

A láthatatlan ellenség – A Covid és a háború árnyékában

A világ megváltozott. Az elmúlt időszakban a félelem láthatatlanul kúszott be életünkbe. Először egy vírus borította fel az egész világot, rendezte át mindennapjainkat, zárt be minket a négy fal közé, majd jött valami más, amit eddig csak a történelemkönyvekből ismertünk.

A szomszédban zajló háború – bár fizikailag nincs jelen – mindennapjaink része lett: jelen van, amikor boltba megyünk, nap mint nap ott van a hírekben, nem tudjuk, mikor mi és hogyan változik, milyen hatása lesz, mikor lesz vége és azt sem tudjuk, legyenek-e terveink, hiszen már megtapasztaltuk, milyen amikor egyik napról a másikra bezárnak minket.

Ebben a kiszámíthatatlan környezetben értelemszerűen válik a bizonytalanság szorongató létállapottá, amelyről fontos, hogy beszéljünk.

Hogy miért?

Minden gyengeségünk mögött rejtőzik egy képességünk, amit felfedezhetünk. A kudarctól és változástól való félelmek olyan monológot képesek létrehozni a gyerekek fejében, hogy nem elég jók.

Amikor beszélni kezdenek félelmeikről, rájönnek, hogy nincsenek egyedül és nem kell ellenállniuk a félelmeiknek. Megkönnyebbülnek és felfedezhetik azokat a képességeiket, amelyekben jók, amik örömet okoznak, amiktől magabiztosabbak lesznek.

Amikor rájönnek, hogy a monológ, amit maguknak újra és újra elmondtak, csak az ő fejükben létezik, sokkal többre lesznek képesek, mint azt hitték magukról.

Az interaktív foglalkozáson

olyan kérdéseken keresztül gyakoroljuk az önismereti munkát, mint:

  • Mit tudsz kezdeni a félelmeiddel?
  • Hajlandó lennél az álmaid követni, akkor is ha a világ megőrül?
  • Mit szeretnél?
  • Milyen életet szeretnél magadnak a jövőben?
  • Milyen kérdéseket tehetsz fel magadnak?

Móni, Eszter és Andi, az Énképem – Önbizalombomba munkatársai az első tabuládás beszélgetésen olyan eszközöket mutatnak be, amelyek alkalmazásával rájöhettek, hogy a láthatatlan ellenségek ellenére mindig van választási lehetőségetek.

 

Részletek

Dátum:
2022. október 18.
Időpont:
18:00 - 20:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategóriák:
, ,

Szervező

8K Alapítvány
Phone
302600474
Email
info@kamaszfesztival.hu
View Szervező Website

Helyszín

Kamaszfesztivál székhelye
Erzsébet körút 54.
Budapest, Hungary 1073 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
302600474
View Helyszín Website

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük