Keresés
Close this search box.
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A TETTES-ÁLDOZAT-MEGMENTŐ JÁTSZMATe is játszod?

március 11. @ 18:00 19:00

Ne Bántsátok Egymást! címmel indítottunk kampányt az iskolai bántalmazás ellen. A kampány fő eleme a Bántalmazás Elleni Paktum, amit szeretnénk, hogy minél több diák és az ő életükben, környezetükben résztvevő felnőttek írjanak alá.
A Paktum célja az iskolai bántalmazás elleni fellépés és a támogató, tiszteletteljes közbeszéd kultúrájának erősítése. A Paktum aláírására összesen 59 nap áll rendelkezésre január 29 és március 27-e között, az aHang felületén. Ez idő alatt minden hétfőn egy-egy szakértővel járjuk körül az iskolai bántalmazás jelenségét.
A hetedik vendégünk március 11-én 18:00 órától Barcs Kriszta, pszichológus, író lesz, akivel az “Így működik a lelked” című könyve mellett az úgynevezett drámaháromszögről is beszélgetünk, amiről így ír Kata: “általában van egy kedvenc szerepünk, amivel előszeretettel azonosulunk, ez lesz a játszmában a „startpozíciónk”: vagy Tettesként, vagy Áldozatként, vagy Megmentőként bocsátkozunk bele a helyzetekbe, ahol aztán sűrűn váltogatjuk a kezdő szerepünket a másik két pozícióval is. Az eredmény egy ördögi kör, egy meglehetősen mozgalmas, ám idővel igen megterhelő helybenjárás – a drámaháromszögön belül.” A drámaháromszög szerinti választott szerepünk és a bántalmazások közötti összefüggésekről, viszonyulásokról, okokról, következményekről egyaránt szó lesz.
Ha érdekel a téma, szeretettel várunk március 11-én 18:00 órától ezen a linken:

A Ne Bántsátok Egymást kampányról itt tudhatsz meg többet:
https://kamaszfesztival.hu/ne-bantsatok-egymast/
A Bántalmazás Elleni Paktumot itt tudod aláírni:
https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-bantsatok-egymast-1
Kampányunkat ITT tudod támogatni:

8K Alapítvány

302600474

View Szervező Website

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük