Keresés
Close this search box.

10 tanítási nap van még hátra, hogy a közoktatásban tanuló diákok megkapják az első félév bizonyítványát. Nehéz félév van mögöttünk és minden bizonnyal a második félév még nehezebb lesz pedagógusoknak, diákoknak egyaránt.

A tanév elején szokásosan meghirdettük a “Javíts egy jegyet!” pályázatunkat annak ellenére, hogy tisztában vagyunk azzal: a hagyományos értékelési rendszer elavult. Ahogy az oktatásügy jelen állapotában szinte minden az és az ennek megváltoztatására irányuló kiállásokkal teljes mértékben egyetértünk, támogatjuk azokat, részt veszünk bennük.

A korábbi évek tapasztalatai alapján pályázatunk még a jelen értékelési rendszerben is motiváló erővel bír a diákok körében. Ahogyan a korábbi években nyertes osztályfőnökök elmondták, diákjaik segítették egymást a tanulásban, a csapatmunka során javult az osztályközösség. A cél az volt, hogy az osztály megnyerje az Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválon való részvételi lehetőségét.

Így van ez ebben a nehéz tanévben is. A VIII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál idén Szentendrén lesz május 25-28. között. Egyelőre nem látjuk, mit hoznak a következő hónapok és azt sem, a hagyományos formájában tarthatjuk-e meg eseményünket, vagy alakítanunk kell rajta, de az tény, hogy január 20-án lezárul az első félév és a diákok megkapják a bizonyítványukat, mi pedig várjuk a pályázatokat. Azok az osztályok, amelyek a tavalyi tanév végi osztályátlagukon az idei félévre javítottak, mindenképp küldjék el nevezésüket, ha szeretnének részt venni a Szentendrei Kamaszfesztiválon.

Pályázati kiírásunkban a beadási határidőt 2023. január 31-ben határoztuk meg, de látva a következő hetek közoktatásban várható eseményeit (január 23-tól egyhetes sztrájk, majd január 31-én szolidaritási sztrájknap) a pályázatokat a határidőt követően is befogadjuk.

Pályázzatok és nyerjétek meg a Kamaszfesztivált!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük