Pedagógusként dolgozol és egyre kilátástalanabbnak érzed a helyzeted?

Nem vagy egyedül

Az idei tanév során nehéz helyzetben voltunk, amikor toborozni kezdtük az osztályokat az Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra.

Vívódtunk, hogy egy olyan tanévben, amikor rengeteg jogsértést szenvedtek el az oktatásban dolgozók, kérhetjük-e tőlük az osztálykirándulás megszervezésével járó túlmunkát, miközben tudjuk, hogy az egyik fő probléma, hogy a pedagógusok túlmunkájukért járó juttatásokat nem kapják meg munkaadóiktól.

Toboroztunk ugyan, de nem teljes hittel, hiszen ha egyetértünk azzal, hogy  ne vállaljatok többletmunkát, akkor nem mondhatjuk, hogy de a Kamaszfesztre azért mégis hozzátok el osztályotokat.

Mindeközben azt is tudjuk, hogy a kamaszoknak mindennél fontosabb, hogy részt vegyenek kortársaikkal közös eseményeken. 

Erre az ambivalens helyzetre próbáltunk reagálni azzal, hogy a Kamaszfesztivál hagyományos országos osztálykirándulás koncepcióját kibővítve a kamaszok életében meghatározó szereplők számára is készülünk programokkal.

Így lett az, hogy az idei fesztivál fókuszába a kamaszok életét meghatározó kapcsolatokat, élettereket, társadalmi környezetet állítjuk, hogy vonjunk egy mérleget.

Milyen mozgástere van a szülőnek a pedagógusnak a fenntartónak abban,

Alapkérdések, a jelen körülményei között mégis nagyon távolinak tűnnek. 

Ezért arra jutottunk, szervezünk egy országos pedagógustalálkozót, ahol átbeszélhetjük a mozgástereket.

Szeretettel meghívunk 2023. május 26-27-én Szentendrére, a Kamaszfesztivál mellett rendezendő Országos Pedagógus Fórumra, ahol két fontos dolgot teszünk.

Ha elfogadod meghívásunkat, kérünk, a gombra kattintva jelentkezz!