Keresés
Close this search box.
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A kommunikáció és empátia kulcsszerepe a bántalmazás megelőzésében

február 5. @ 19:00 20:00

Ne Bántsátok Egymást! címmel indítottunk kampányt az iskolai bántalmazás ellen. A kampány fő eleme a Bántalmazás Elleni Paktum, amit szeretnénk, hogy minél több diák és az ő életükben, környezetükben résztvevő felnőttek írjanak alá.

A Paktum célja az iskolai bántalmazás elleni fellépés és a támogató, empátia alapú közbeszéd kultúrájának erősítése. A Paktum aláírására összesen 59 nap áll rendelkezésre január 29 és március 27-e között, az aHang felületén. Ez idő alatt minden hétfőn egy-egy szakértővel járjuk körül az iskolai bántalmazás jelenségét.

A második vendégünk február 5-én 19:00 órától Dr. Borbáth Kata, pedagógiai szakpszichológus, adjunktus, az Együttélés nyelve- Erőszakmentes kommunikációs kurzus szerzője lesz, akivel arról beszélgetünk majd, milyen kapcsolatban van a diákok mentális egészsége az iskolai bántalmazással és mi az empátia alapú kommunikáció szerepe a bántalmazás elleni küzdelemben. Mi már most összegyűjtöttünk rengeteg kérdést, amiikez felteszünk, de ha valami kimaradt, írjátok meg, vagy tegyétek fel Ti magatok a beszélgetés során.

👉Van-e, ás milyen hatása az iskolai bántalmazásnak a diákok mentális egészségére vonatkozóan? ( diákok iskolai teljesítménye, motivációja, mentális egészsége kapcsán)

👉Milyen szerepe van a diákok mentális egészségének a bántalmazás kialakulásában és fenntartásában?

👉Milyen jelek utalhatnak arra, hogy egy diák mentális egészsége sérül a bántalmazás miatt, és hogyan lehet ezeket a jeleket felismerni?

👉Milyen pszichológiai szempontokat kell figyelembe venni az iskolai bántalmazás megelőzésére és kezelésére irányuló mentális egészségügyi programok tervezésekor?

👉Milyen mentális egészségügyi támogatási rendszerek állnak rendelkezésre a diákoknak az iskolában, akik az iskolai bántalmazás áldozatai

👉Hogyan lehet az iskolai közösség bevonásával elősegíteni a pozitív és támogató légkört a diákok mentális egészségének védelmében?

👉Milyen speciális módszerek, eszközök ajánlhatók pedagógusoknak, iskolapszichológusoknak a pozitív, támogató iskola légkör kialakítására?

👉Milyen szerepe van a szülőknek és pedagógusoknak a diákok mentális egészségének támogatásában, különösen, ha az iskolai bántalmazás érinti a diákot?

👉Milyen prevenciós programok és oktatási kezdeményezések segíthetnek a diákok mentális egészségének védelmében az iskolai környezetben?

Ha érintett vagy, érdekel a téma, szeretettel várunk a monitor elé február 5-én, hétfőn 19:00 órától a Kamaszfesztivál facebook oldalán.

A kampányról itt tudhatsz meg többet:
https://kamaszfesztival.hu/ne-bantsatok-egymast/

A Paktumot itt tudod aláírni:
https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-bantsatok-egymast-1

Kampányunkat itt tudod támogatni:
https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/piros-lapot-az-iskolai-bantalmazasnak-3159

#kozosertekeink, #CERV

Ingyenes

8K Alapítvány

302600474

View Szervező Website

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük